Tűz a kandallóban – Halakból Vízöntő… 2009

Hozzászólások · 243 Nézetek

Halak születési jegyű és vízöntő asztendensű ember vagyok, ezeket a gondolatokat 2009 -ben vetettem papírra...

Tűz a kandallóban – Halakból Vízöntő… 2009

 

Nagyon rég óta nem írtam semmit. Csak figyelem a dolgokat, csak érlelem az érlelni valót.

Számtalan, egész éjszakás meditálás, ill. közös beszélgetés, „adategyeztetés” viszont lezajlott az elmúlt fél évben nálam is, mint ahogy vélhetően más, hozzám hasonló érző, gondolkodó jóakaratú - felemelkedett és szabaddá vált, aggódó, spirituális embertársamnál is.

 

Én is tucatjával kapom a körleveleket változatlanul. Vannak akik egyszerűen gondolkodás nélkül elküldenek száz felé minden ellenőrizetlen infót, levelet, okoskodást, felszólítást, s nem győzöm olvasatlanul törölni a „pps”-eket, „ffw” –ket email fiókomból. Persze tisztában vagyok azzal, hogy mindannyiukat a jó szándék vezérli, amikor egyfajta „illegális partizán” – ként szóróanyagokat készítenek, vagy egyszerűen csak továbbítanak, mely írások – szerintük - ahhoz kellenek, hogy megváltozzon végre a világ, az ország körülöttünk. De mégis azt hiszem ez nagyon - nagyon kevés a változáshoz. Ha elolvasom mindet, akkor csak összezavar, felkavar a sok hír. Megzavar minket a sok felháborító történés, cigánybűnözésről, válságról, erőszakról, maffiáról, országáruló miniszterelnökről, hazudozó médiáról, állnemzeti erőkről, paktumokról, árulásról, művi bankválságról, stb. stb. stb…

 

A közhelyekből már nekem is nagyon elegem van, de meg kell állapítanom - körlevelek és imaláncok ide vagy oda: MEGKEZDŐDÖTT A VÁLTOZÁS! Ezt a változást vártuk évtizedek óta, s reméltük, áhítoztuk, hogy végre eljutunk a kritikus számhoz, a bűvös időkapuhoz, s most amikor végre fizikailag is megmozdult a stagnálni látszó SORSKERÉK, kapkodunk fűhöz- fához, kétségbeesünk, szomorkodunk, aggódunk és félünk. Félünk, pedig visszafordíthatatlanul beindult a VÁLTOZÁS, s NEKÜNK egyébként nincs miért ettől tartanunk, hiszen már az utolsókat rúgtuk, ettől már mélyebbre a történelem folyamán csak nagyon ritkán került nemzetünk, s az emberiség is.

 

Családommal itthon fával fűtünk, s számtalanszor nézem a kandallónkat, amikor a parázsra rakott fa hosszú ideig viaskodik az idővel és a hővel, hevül, izzik, majd füstölni kezd, s ebben a „kínlódó” állapotban, végletekig feszült helyzetben várja azt a pillanatot, amikor egyszerűen végre berobbanhat. Ilyenkor elég egy kis szikra, egy pici huzat, s a pillant tört része alatt megváltozik a tűz-tér-kép, s gyönyörű, tiszta, füstmentes égés lobban létre, életre. Ez után hatalmas forróság, gyönyörű lángnyelvek keletkeznek az üveg másik oldalán. Egy ilyen kandallóban – egy hasonló pillanatban vagyunk éppen most mi is, s bár sokan rettegnek ettől a változástól, egyeseknél láthatólag lelki betegség, félelem, elbújás és elvonulás, szomorúság tapasztalható, pedig egy ilyen tűzkatlanba kerülni annak, aki megjárta a poklokat, aki tud szeretni, érezni, s aki már fázott eleget, akit már fojtogatott a kénes füst eleget, annak megváltás kell hogy legyen!

 

A változástól való félelmeink legfőbb oka a tudatlanság, és a szeretetlenség, hiányzik az összefogás is, nem végeztünk jó munkát a hosszú felkészülés időszakában, mert nem figyeltünk egymásra, egyéni ambícióinkat, a közösség építése elé helyeztük. Sokan hitetlenek voltunk, egyesek végigaludták az egész időszakot, volt akit hipnotizáltak, kölcsönfelvételre, vásárlásra, fogyasztásra, akadtak akik a káoszos helyzetet kihasználva hatalmas vagyonokra, hatalomra is szert tettek.

 

A tűz most a kandallóban minden említett réteg számára érezhetően fellobbant, hatalmas erők kezdenek munkálkodni, melyek lebontják, leégetik a hitvány és korhadt részeket, viszont forróságot sugároznak majd minden szép világok és lények felé.

 

Ebbe a forradalmi lobbanásba, ebbe a tűzkatlanba, sokan erőtlenül, s fáradtan, elszigetelődve kerültünk most bele, de nincs okunk aggódásra, szégyenkezésre, elkeseredésre, mert láthatatlan kezek segítenek és védenek minket, valamint sok százezer ősünk, múltbeli véráldozata és fáradozása, belénk fektetett energiája feloldja majd a mi pillanatnyi megtorpanásunkat is!

 

A múlt és a jelen, a FÉNY és a Vízöntő levegőssége, könnyedsége, a VILÁGKERÉK egyszerűen átmos mindenünket. A lendület, a változás, a TŰZ repít tovább, hamarosan lángnyelvek égnek az égig, de ennek közvetlen részesei lehetünk úgy is, hogy nem mi égünk el, hanem csak az a sok csalfaság, a hamis, torz gólemek, rendszerek, világok és lények, anyagok és virtuális létesítmények, melyek már csak a Halak korszak utolsó próbálkozásaiként jelentek meg…

 

Az i. 2160. földi év – mely egy Világévet jelöl, ugyan kb. 151 év múlva fog pontosan eljönni / tehát 2160 –ban /, de ne gondoljuk, hogy a váltás egy év alatt következik be, hiszen egy ekkora nagyságú – 2160 évenként bekövetkező világkorszak -váltásnak legalább 300 éves „áttűnése” kell, hogy legyen. Ez az áttűnés a matematika és a kozmológia, asztrológia szerint is kb. úgy történik, hogy 2160 – ból elvesszük a 300 év felét, ekkor kezd a Vízöntő Korszak beszűrődni a Halak korszakba

/ ez van mostanában 2010 környékén /, s a Halak Korszak 2160 után még mintegy 150 évig fog áttetszeni, átívelni az új – légies Vízöntő világévbe. Az ezredéves jóslatok, melyek a 2012-es nagy váltásról beszélnek, ezek szerint nem tévednek, hiszen valóban ezekben a mostani esztendőkben kezd ránk nagy hatással lenni az ÚJ- Légies, könnyed Világ: Vízöntő Tavaszát tapasztaljuk éppen! A korszakváltás elől senki és semmi sem térhet ki. Mostantól 300 éven át folyamatosan egyre könnyebbé válik majd lelki és fizikai sík, szellemi létezésünk. Ugyanezt az élményt pontosan fordítva tapasztalhatták a Jézus születési dátuma előtti 150 évtől kezdődően őseink, ie. 150- körül, amikor a Kos korszak lassan átívelni kezdett a Halakba. A nagy változás és az elvizesedés, az elnehezülés, s a mélységek i. 150- től totálisan érvényesülni kezdett, ekkortól már hatalmas változások zajlódtak le a tudatokban és a társadalmakban, valamint a fizikai síkon is. A KOS világév a demokráciáról, a nagy háborúkról, a fizikai erőről, a birodalmak alapításáról szólt, s bár harcos évszázadok jellemezték, mégis az egyensúly és harmónia az amiről szólt azért, mert a Kos poláris jegye a mérleg volt. A HALAK korszak már teljesen új „ irányelvek” szerint működött, hiszen egyrészről a Jézusi tanítások szerinti szép eszmék is megjelentek / megbocsátás, könyörületesség, stb. /, de ugyanekkor a mélytengeri sötétség is, a komor fellegek is elborították a tudatokat, valamint a halak poláris jegye a szűz is befolyásolt a rá jellemző tulajdonságokkal / a nemiségtől való tartózkodás, szűziesség, a középkori eretnekség üldözése, stb. nagy kritikai szemlélet. A vízöntő világév poláris jegye az oroszlán lesz, s ennek hatásai szintén vegyülni fognak a vízöntő tulajdonságaival. Így az eredetiség és ösztönösség, a légiesség, a megingathatatlan meggyőződés keveredni fog a sugárzások erősségével, a Nap fontosságával, az alkotókészséggel, stb…

 

A Világév természetesen 12 világhónapból áll, melyek hossza 180 év. Mi most – mintegy 30 éve a Halak korszak utolsó világhónapjába léptünk, melyből már „csak” 150 év van hátra. Ez az utolsó hónap az asztrológia szerint szintén halak hónapot jelöl. Tehát a HALAK korszak utolsó Halak hónapjában vagyunk. Százötven év múlva pedig a Vízöntő Világév első hónapjába – a Kos világhónapba fogunk belépni. Viszont a hónapok sem egyik napról a másikra váltanak át, itt is legalább 30 év az áttűnés. A 2012 – így is stimmel, hiszen a Vízöntő Világév ekkor kezdi kifejteni hatását, s a Halak év utolsó világhónapja, a halak világhónap is most kezd teljesen kibontakozni.

 

Nem irigylem most azokat, akik jelen életüket elpazarolták anyagi javak harácsolására.

Sajnálom azokat, akik kihasználva mások szerencsétlenségét, hatalomra, uralkodásra törtek.

Mert a Világkerék átfordulása mostanra egyre nehezebbé teszi majd életüket.

Ezért van világválság, ezért derül fény minden gaztettre, kilátszik a lóláb minden ügyeskedés alól.

A hóhérok és gyilkosok, csalók, haszonlesők, hazaárulók, s az ezeket kiszolgáló bürokrata tömegek most mind egy hatalmas szeles tűzkatlan lobbanásától retteghetnek. De ezt a tűzkatlant most nem egy forradalomnak gondolt Halak – korszaki eszme, izmus, vagy a megtévesztő- kísértő démonisága lobbantja áll-lángra, hanem ez maga a TŰZ fenséges mivolta, maga a Természet, a FÖLDANYA, s őfelsége törvényei alapján létrejött ÉGI LÁNG ÉGI SZELE TÁPLÁLJA!

 

2009.02.02. Heffner Atilla

Hozzászólások