Mágusiskola - Heffner Attila -2012

Hozzászólások · 106 Nézetek

Sajátságos - 12 évvel ezelőtti - ismereteim a MÁGUSSÁGRÓLés a MAGYARSÁGRÓL...

MÁGUSISKOLA 2012
"Kedves Tóth György Úr és Minden tisztelt "MÁGUS" témára fogékony Jólélek/ !
Kedves levelében arra kér, hogy fejtsem ki bővebben amit és ahogy látok" MAGYARSÁG"- kérdésben.
Hát- elég nehéz ÜGY, de megpróbálom összefoglalni azt amit a Magyarságról jelen tudati állapotomban gondolok és érzek.
Az ÚTKERESŐKET említi, hogy nekik hiányérzetük van legutóbbi őszinte "ERZSIKÉS - sámándobos" -körlevelem kapcsán...
Levele végén még ezt is kérdezi:
"Részemről örülnék és talán rajtam kívül mások is, ha más forrásból is kaphatnék további kapaszkodókat, hogy miként kell "belül" magyarnak lenni.Talán Önnek is vannak javaslatai, hogy mit kellene elolvasni, milyen múzeumot, várat, templomot, stb. illene meglátogatni. Vagy milyen "könnyebben" a mindennapokba ültethető elfoglaltságok vannak, amik segítenek visszatalálni a gyökerekhez. Vagy bármi jó tanácsa, ha lenne, azt megköszönném."
Arra kíváncsi még, hogy milyen tanfolyamot, módszert és tanítást gondolok követendőnek.
Én igyekszem tömören válaszolni, azért is, mert a téma engem is nagyon leköt, s sok más úton járó is feltette már nekem ezt a kérdést. 45 éves vagyok, s az utóbbi 15-25 évet az útkereséssel töltöttem, szívesen elmondom amit tanultam, s ami saját megtapasztalásom, nem érzem, hogy ezt a tudást rejtenem kellene, vagy "pénzért mérni", én is "ingyen kaptam", bár sok erőfeszítésembe került...
Ami a legfontosabb, hogy alapvetően három részre kell bontanunk a vizsgálódást.
Az egyik az ANYAGI- FIZIKAI rész, a másik a Lelki - rész, a harmadik pedig a Szellemi sík...
Sokkal bonyolultabb a kérdés attól, hogy most mind a három részt egyszerre vizsgáljuk!
I. ANYAGI RÉSZ.
Az "anyagi sík" mindannyiunk számára elérhető, hiszen bemegyünk egy múzeumba és látjuk a különböző "leleteket" őseinkről, bár a dolog szorosan összefügg a két "NEM ANYAGI"- síkkal is, de azért csak tudjuk a dolgot kézbe venni
/ pld. ÍJ, Szerszámok, övek, csattok, viseletek, jelek, rovások, a nyelvi emlékek, formák, hangszerek, faragások, stb.../ Megemlíteném még itt a SZENT KORONA ÉRTÉKRENDET, avagy a TANT is- ami elég szépen mutatja azokat a paragrafusokat, mellyel a MAGYAROK és HUNOK egészen jól működtek, egyedülállóan a világban. Gyakorlati praktikák ezek, s én most ezekről nem beszélnék, hiszen tőlem ebben a témában sokkal komolyabb tudókat és hiteles szakembereket kell megkeresni, tele van az Internet és a KÖNYVESBOLTOK is erről való hasznos információkkal...
II. LELKI SÍK
Az általam "érzett" lelki -állásfoglalást nehéz lenne írásban kifejteni / lehetetlen!/, erre inkább a zene, a festészet, az ŐSI, népművészeti szimbólumok és motívumok sugárzásai adnak magyarázatot, valamint a legjobb LELKI ÚTMUTATÓ: JÉZUS KRISZTUS TANÍTÁSA, mely az EVANGÉLIUMOKBÓL / és nem másból!/, egyértelmű irányt ad, valamint ott van pld. KRSHNA ARJUNÁNAK átadott teljes tanítása is, vagy BUDD/H/A komplett felismerés- rendszere is, ott vannak az ÍRÓINK, pld. WASS ALBERT, stb.
Lelki értelemben vagy ÉREZZÜK a belső indíttatást, értjük a GÉNIUSZOK, Próféták és AVATÁROK ÜZENETEIT, vagy nem, nincs lehetőség, "bemagolni" ezen gyönyörűségeket! Ez maga a védelem, ez jelenti hogy csak beavatottaknak van bejárása a MÁGUSOK VILÁGÁBA.
A MAGYAR LÉLEK elsősorban KOZMOSZI LELKISÉGET jelöl, nem szabad túlságosan leegyszerűsíteni a kérdést egy pár ezer éves földi törzs kizárólagos sajátságának! Sok- sok HUN- SZKÍTA kultúra és eltérő nyelvi, és lelki világból adódott össze. ŐSI MIVOLTUNKAT nem lehet megtanulni könyvekből, belső késztetés, vágy és erő, dinamika kell a kutatáshoz, s csak BELSŐ ELSZÁNTSÁGGAL kaphatjuk meg a megfelelő beavatást. S ráadásul az eredő ismeret, a tudás, ahányan vagyunk annyiféle lesz, hiszen mindannyian más és más szemszögből keresünk!
A MAGYARSÁG "LELKI VILÁGA" szorosan összetartozik az ÖRÖKÖS SZELLEMI MAGOSSÁGOKKAL/ a tulajdonképpeni MÁGUS- " MAGOS", "MAGAS"/ TANNAL, ami átöleli a FÖLD eddigi ÖSSZES metafizikai és spirituális irányzatát is, de a TUDÁS nem kizárólagosan a magyaroké, s talán nem is földi eredetű!
AZ UNIVERZUM teljes TUDÁSA tükröződik benne, mint hogy más kiváló ősi népek tudásában is ez lelhető fel! A magyar nyelven való gondolkodás és beszéd sokkal alkalmasabbá teszi viszont a tanulót a legmegfelelőbb értésre kutatásaim szerint, ezért vagyunk kicsit "másabbak" a többitől...
III. SZELLEMI RÉSZ
Azt hiszem, hogy az ÖN kérdésére most ezért is kimondottam a "SZELLEMI -síkon tudok válaszolni.
Sokan ebben a kérdésben vannak elakadva a legjobban, s ennek oka főleg az, hogy nem állnak konkrét, kézzel fogható tanítások rendelkezésünkre. Nagy a KÁOSZ, sok önjelölt guru osztja az észt, összekeverve a magot a pelyvával...
A SZELLEMI TANANYAG megtalálása a legnagyobb MÁGUSI feladat, s MIÉRT MÁGUSI?
Azért mert aki a TUDÁST megismeri, s megérti, az ebből eredően MÁGUSSÁ válik, ha akarja ha nem!
Erre jó példa ARTÚR KIRÁLY-a rómaiak által fondorlatokkal Angliába zsarolt és hurcolt szarmata-szkíta vitéz- akit éppen az a MERLIN MESTER tanított 60 évvel ATILLA NAGYKIRÁLY halála után Brittaniában, aki vélhetően DYMANS NAGYSÁMÁNKÉNT azelőtt magát a HUN FEJEDELMET is beavatta a KÁRPÁT medencében...
/ Még a "KARD"- is stimmel... ATTILA KARDJA - kontra - EXCALIBUR.../.
Nem ragadnék le most ennél a témánál, de tudom, hogy nagyon érdekes összefüggés:
A tudás sajnos a mai időkben csak elég nehezen hámozható ki, mert bár MERLIN / DYMANS/ aztán még évszázadokig beavató MÁGUSKÉNT számtalan néven / Pld. Rákóczi Mester, St. Germain Gróf, stb. / előfordult EURÓPÁBAN és Ázsiában, de mostanra szinte nyoma veszett / nyugdíjba vonult?/.
Minél jobban fejlődött ugyanis a tömegkommunikáció, s az írott és látható "tananyag", annál jobban elfordult az emberiség a SZEMÉLYES TANÍTÓKTÓL, a MÁGUSOKTÓL, a BEAVATÓKTÓL... St. Germain- ról pld. azt írják, hogy számos királynak volt bizalmas tanácsadója, kb. 400 éven keresztül konkrétan nyomon követhetően, s több nagyglobális európai változásban segédkezett a dolgokat normális mederbe terelni.
Amíg itt EURÓPÁBAN az ATTILAI- " MERLINI"- ST. Germaini vonal, a GRÁL, a Rózsakeresztes irány működött, addig keleten pedig a JOGA- elvei alapján avatódtak be az útkeresők. Erről mi magyarok ma már keveset tudunk:
Ez a JOGA- a RAYA - JOGA- a Királyok jógája, s a JÓGÁK KIRÁLYA...
Nekem óriási szerencsém van abban, hogy a megfelelő SZELLEMI IRÁNYT megmutatták Földi és ÉGI MESTEREIM.
Mára tudom, hogy a TAN -egyértelműen független a MAGYARSÁG és SZÉKELYSÉG kizárólagos KIVÁLASZTOTTSÁG ÉRZETÉTŐL, de gyakorlatilag egybe esik ezzel is, hiszen KELET és NYUGAT öszzpontosított MÁGUSI tudása ötvöződik ŐSI SPIRITUÁLIS KULTÚRÁNKBAN.
Én "székely" is vagyok és "magyar" is, sőt "szász" és "poják" is. Ezen népi "ereklyék" vannak véremben és génjeimben. Sok inkarnáción keresztül szemléltem már a TAN-t, s most is csak " tanuló vagyok". A JÉZUSI - MERLINI tudást is belém oltották, s a JOGA FILOZÓFIÁN keresztül pedig a KELETI MÁGUS VONALAT is megismerhettem, így tulajdonképpen megkaptam azt amire emberöltők óta vágyakoztam, s tudom, hogy ugyanígy más is vágyakozik:
A LEHETŐSÉGET magyarként arra, hogy KOZMOSZI MÁGUS LÉNY LEHESSEK!
A TANBÓL merített tudásom sokat adhat a többi mai útkeresőnek. Szó sincsen arról, hogy én "MESTERNEK", vagy nagy tudásunak láttatom magam, nincsen hierarchia, csak a nemlétező idő síkján vagyunk különböző fejlődési szinteken az időben... Hamvas Béla pld. 80 évvel ezelőtt csatornázhatta le az AKASHA könyvtárból a TANT,de ma 2012 -ben is csak ugyanaz a KÖNYVTÁR áll rendelkezésünkre, szó sincs arról, hogy HAMVAS "feljebbvaló" lenne / bár kétségtelenül egy zseni volt /, csak az idősíkon hamarabb létezett a személyes felismerése... Az idősík viszont nem valóság / erről később!/.
Ott van pld. az "ÖT GÉNIUSZ"- ról való hamvasi filozófiai felismerése... Ez a felismerés, független attól, hogy olvastuk HAMVAS tanításait- számunkra is lehetséges, hiszen nyitott szemmel az országot járva személyesen érezhetjük a különböző éghajlati és szellemiségi területek hatásait, füvön, fán, kövön, embereken,csak nyitva kell hogy legyen lelkünk, szívünk.
Ma az időfizika, a metafizika már elég komolyan belehatolt a TAN Szellemi részébe, s egybevág az évezredes JOGA tanításaival is, sok materialista tudós - bár fogalma sincs arról, hogy felfedezéseit a MÁGUSOK tízezer évvel ezelőtt is ismerték - az időről és térről való vélekedésben szinte mágusi magasságokba hatolt a száraz fizika tanulmányozása során, s természetesen az AKASHA - könyvtárából is sikerült pár dolgot meglesniük tudatlanul, a vágyakozás által.
A Kérdésekre ennek alapján a következő a válaszom / leszögezem először talán kicsit "ÚJ"-nak fog tűnni/:
Amit keres - a MAGYARSÁGTUDATUNK hiteles forrását, megfelelő módját, stb.- tehát a "MEGFELELŐ KÖNYVET" nem fogja megtalálni a különböző földi "múzeumban, várban, templomban", mert itt a FÖLDÖN NINCS ILYEN KÖNYVTÁR, nincs ilyen múzeum, "adatbank", recept !
Bent van a megoldás, az ÖNVALÓJÁBAN, kint csak bábuk, tárgyak és egyfajta VIRTUÁLIS TÉR- ami körülveszi ÖNT- kedves GYÖRGY! Tulajdonképpen, Jézus- BUDDA, MERLIN és St. Germain, Magyarság, HAZA, FÖLDGOLYÓ, NAP, HOLD, CSILLAGOK - is csak BELSŐ VALÓSÁGUNKBAN LÉTEZNEK...
Ezért ha segíteni akarok, akkor bele kell most kicsit mélyednünk a TAN Rendszerébe, mert csak így tudom Önnek szemléltetni azt amiről meggyőződtem, s ami Önnek is segíthet megtalálni a "GRÁL", vagy a "MÁGUSSÁG"- s talán így a MAG- ság- MAGYARSÁG nemes ISMERETÉT is...
Ma már sok materialista tudós is szajkózza, hogy nem a PILLANAT VAN AZ IDŐBEN, hanem az IDŐ a PILLANATBAN...
Ezen sokat kell gondolkodnunk, meg kell ízlelni a fogalom mély lélektani összefüggéseit is!
A TAN alapja az, hogy a "NEM Valóság" ami minket körülölel!
Nincs most arra lehetőség, hogy több ezer oldalnyi tanítást egy emailba tömörítsek, s nem is az a cél, hogy mindenki beavatódjon hirtelen, aki keres, az talál, sokan talán nagyon elborzadnak az olvasáskor- ÉRTHETŐEN / Én is elborzadtam először/ - higgye el, csak szeretném bevezetni a MÁGUSOK ŐSI tudásába azt akit érdekel, mindenkinél a megfelelő helyen lesz majd ezen dolog kezelve - egyéni fejlődési szintünk szerint!
Először is az IDŐ - az ami ebben a témában nagyon fontos kérdés!
Akkor amikor a MAGYAROK HITELES ŐSI TUDÁSÁT keressük, nem biztos, hogy a mostani "múzeumi ill.terep leletek" között kell kezdenünk a vizsgálódást! A különböző tárgyak egyáltalán nem biztos, hogy valóban pár száz, ill. ezer évvel ezelőtt kerültek a földbe, a sírokba, ahogy azt logikánk szerint gondoljuk- OK és OKOZAT szerint! Ezen dolgok csak belső valóságunkban merülnek fel, s nem a kinti világban VALÓSAK!
Tudományosan is igazolt tény ma már, hogy az IDŐ NEM IS LÉTEZIK, csak az elménk játéka, s egyáltalán nem EGYIRÁNYÚ folyamatról van szó, amikor elménk az IDŐT ÉRZÉKELI. Az időérzékelés csak a megfelelő "JÁTÉK" eljátszása miatt fontos tudatunknak, egyfajta önbecsapás, ami egész emberi lényünk egyik legelemibb DOGMÁJA és DRÁMÁJA!
Tulajdonképpen mi egyfajta alkotó -Teremtő Lények vagyunk, s kizárólag érzékszerveinkkel szerzünk tudomást a körülöttünk lévő, valósnak hitt VILÁGRÓL.
A TAN szerint az igazság az, hogy nem is vesz minket körbe semmi, csak az érzékszerveink "észlelése" az amiről tudomást kapunk, s CSAK A BELSŐ VALÓSÁG ami LÉTEZIK, a fizikai TÉR, s IDŐ, csak "képzelgésünk", s "ÉRZÉKELÉSÜNK" JÁTÉKA!
Ezt vetítjük ki érzékszerveinkkel - MINT VALÓSÁGOT. Úgy is mondhatnám, hogy folyamatosan egy FILMET szerkesztünk, vágunk, rendezünk, s bár ez a FILM CSAK a "monitoron létezik", mégis elfogadjuk azt a VALÓSÁGNAK!
Olyan ez mint a színház, tudjuk, hogy csak színpad, tudjuk, hogy csak színészek, súgó, lámpák, technikusok, s díszletek, de arra az egy- két órára mégis VALÓSÁGKÉNT éljük azt meg... Még sírunk is, pulzusunk is felmegy, félünk, együttérzünk, megrendülünk, pedig csak JÁTÉK AZ EGÉSZ!
A MOZI, DVD- FILMEK MEGTEKINTÉSE IS UGYAN ERRŐL SZÓL!
Akár milyen hihetetlen de a TAN- szerint, ugyan így történik minden a VALÓSÁGBAN is.
Amikor álmodunk, tökéletesen elhisszük, hogy az az álom, amiben éppen vagyunk- VALÓSÁG!
felébredünk, s jót derülünk azon, hogy mennyire féltünk a rémálomban, mennyire buták voltunk, hogy valóságnak tekintettük a látszatot.
Ugyan így, amikor majd egyszer meghalunk, rájövünk arra, hogy csak egy álom volt az egész életünk, egy fájdalmas, boldog, szomorú, vagy vidám ÁLOM...
A filmben / ma már a kisgyerekek is tudják/ álló képeket "tolunk" egymás mögé. Másodpercenként 24 - 25 fényképből áll a film szerkezete, de tudatunk- szemünk közvetítésével elhiszi, hogy mégis "mozgást" érzékel. Szó sincs pedig mozgásról! Csak érzékszerveink játéka az egész. A TAN- szerint a VALÓSÁGBAN is ugyan így csapjuk be magunkat hiszen a TÉRBEN és IDŐBEN NINCS IS MOZGÁS! S persze az idő és tér is csak látszat- CSAK A SZÍNPAD...
A szemlélődő BELSŐ ŐSKÉPEKBŐL / szimbólumok, szamszkarák/- ÁLLÓ KÉPEKBŐL rakja össze a saját filmét, melyet aztán elfogad KÜLSŐ VALÓSÁGNAK! Nincsen idő, csak a szemlélődő helyzetváltoztatásából és érzékelésének tökéletlenségéből ered az, hogy IDŐBE rakja a képeket, ilyennek hiszi el utána a VALÓSÁGOT, mintha az MOZOGNA, s időben is létezne.
S csak a szemlélődő szemlélete az, ami mozgásnak tűnő változást vél felfedezni az ÁLLÓKÉPEK / ŐSKÉPEK/ tengerében.
Merlin is erre tanította Artúrt, nehéz elfogadni, de EZ A VALÓSÁG!
Sőt még cifrább...
Amit mi múltnak gondolunk az tévedés. Pld. a " HUNOK VITÉZEINEK CSATÁI" csak BELSŐ FILMÜNKBEN tűnnek egykori történelmi eseménynek! Pontosabban nem a múltban játszódnak a dolgok, csak a jelen pillanatban / filmünkben/, tehát szó sincs arról, hogy a múltból következik a jelen, hanem arról van szó, hogy a múltbeli események a jelen szemlélődési pillanatban jönnek létre! Ahogy most gondolkozunk - belső filmünk ősképei, állóképei szerint - a múltról, úgy változik meg látszólag minden a nemlétező múltban - TEHÁT A KÉSZ FILMBEN / ami állandóan változik, s sosincs vége.../!"
Nehéz ezzel szembenézni, mert a TAN elveszi a "JÁTÉKOT" a játszótól, de MEGÉRI SZEMBE NÉZNI A BELSŐ VALÓSÁGGAL, ezt bizonyosan mondhatom, mert egy SOKKAL NAGYOBB ÉS SZABADABB VALÓSÁGOT ÉLHETÜNK ÍGY MEG! Hosszú, kitartó tanulási folyamat ez, de érdemes belefogni, ha meg akarunk menekülni a szenvedésektől / lásd BUDDHA MESTER/...
Felesleges tehát harcolni, vitatkozni egy másik " NEM VALÓSÁGOS" - emberrel / egy másik színházi direktorral, ill. filmrendezővel/ azon, hogy pld. "jurtában, vagy szalmakunyhóban" éltek az ŐSÖK, mert ez is igaz, az is igaz- pontosabban egyik sem igaz, mert a TAN SZERINT szerinti ősök egyáltalán nem is léteztek úgy ahogy hisszük...
Érdekes- hogy a TAN szerint a szemlélődőt "nem anya szülte", csak hiedelmei szerint gondolja így, egyszer csak öntudatra ébredünk, s az éppen akkori tudatszintünknek megfelelően kezdünk el "FORGATNI"...Teremtünk magunknak ANYÁT és APÁT/ tehát nem ők voltak előbb, hanem mi...jó kis muri mi?/, de viszont magunk körül innentől kezdve minden születés valóságos lesz a jövőben, a saját gyerekünket már valóban az anya szüli, s a temetéseken is valóságnak érzékeljük, hogy valakit a földbe raknak, de saját halálunk viszont már megint nem lesz valóság, csak addig a pillanatig lesz koporsó amíg meg nem halunk, tehát a halálunk után eltűnik a testünk, s eltűnik a koporsó- s a TELJES VILÁG IS ELTŰNIK/! Kemény- s hideg- nehezen elfogadható: DE IGAZ! MI VISZONT SOSEM HALUNK MEG... S EZ JÓ HÍR a nehézségekben!
Nem érdemes tehát a halálunk utánra "NAGY ÖRÖKSÉGET" felhalmozni, mert minden eltűnik, elenyészik, illetve csak a "FILM" marad, amiben ez az egész történés el volt játszatva. Érdemes viszont életünkben JÓL JÁTSZANI!
Nincs tehát tárgy, nincs TÉR, nincs VAGYON, nincs test- CSAK A SZEMLÉLŐ és a FILM- AMI VALÓSÁGNAK látszik!!!
Egyszerre párhuzamosan EGY PILLANATBAN TÖRTÉNIK MINDEN, ez a TEREMTÉS ÖRÖKKÉVALÓ PILLANATA!
Vannak nemes NAGY ESZMÉK, ALAP, ELEMI ŐSKÉPEK, melyek szerint tudatra eszmélésünkkor alkotunk egy VALÓSÁGOT magunk körül. Ez nincs TÉRBEN és NINCSEN IDŐBEN! Csak a hiedelmünk szerint tesszük magunkat egy valamilyen térbe és valamilyen idősíkra!
Mivel örök és halhatatlan lények vagyunk,ezért kénytelenek leszünk azonnal egyfajta "amnéziába tenni" emlékezetünket, mert úgy nem lenne izgalmas a FILMKÉSZÍTÉS! Elfelejtjük, hogy KIK IS VAGYUNK, s elfelejtjük, hogy már nagyon sok FILMET FORGATTUNK... Ezek a tulajdonképpeni "ELŐZŐ ÉLETEK", melyek ténylegesen egy pillanatban, párhuzamosan folynak, nem pedig időben: a múltban a jelenben és a jövőben!
Valami miatt én is, s sok másik "álmodó" is a MAGYAR ŐSKÉPEKET, ŐSSZENTSÉGET keresi, s teremti maga körül.
Az ŐSKÉPEK / ŐSFILMEK?/ VALÓSÁGOSAK, de az általunk készített filmek igen különbözők.
Nincs tehát objektív MAGYARSÁG - MÚLT!
Életünkkel is egy őskép leszünk, a szimbólumok végtelen tengerén egy- egy életünkkel is egy új szimbólumot hozunk létre. Olyan ez mint a DNS spirál, az abban kódolt összetevőkkel. Az új születéskor minden új " TEREMTŐ" ez után már hozzáférhet az ŐSKÉPEK tengerében a MI eddig nem létező - "ÚJ" filmünkhöz.
Ezért érdemes igyekezni SZÉP FILMET FORGATNI ŐSEINKRŐL, s legfőképpen MAGUNKRÓL!
Mert lehetséges az, hogy az éppen öntudatra lépő / megszülető / lények olyan ŐSKÉPEKET tartanak követendőnek, melyek egyre- egyre jobban szebbek és tisztábbak. A MAGYARSÁG ŐSKÉPEI így kristályosodnak ki egy pillanatban- folyamatos teremtésben. Ezekből a "frame - ősfotókból" rakjuk össze aztán újra és újra, a legváltozatosabb teremtéseinket, filmjeinket...
Felesleges tehát a külhoni ármányban - a "valóságnak érzékelt homályban" keresni a "leleteket", mert BELÜL KELL KERESNI a MÉLYSÉGEKBEN a VALÓSÁGOT.
Filmünk aszerint alakul, ahogy belső meggyőződésünk azt alakítja, nincs objektív múlt, nincs kapaszkodó, felesleges egymással harcolni, vitatkozni, TEREMTENI kell, BELSŐ MEGGYŐZŐDÉSÜNK SZERINT, s EZ VALÓSÁG LESZ.
Ha azt kérdezi hát bárki tőlem, hogy kik azok a magyarok, s milyenek voltak régen, akkor arra csak azt válaszolhatom:
Amilyennek teremted őket!!!
Szívesen folytatom, ha valakit érdekel a mágus TAN második állomása, akkor szívesen elmondom akár egy-két napos kurzuson is, sok érdekesség van még...
Tisztelettel és szeretettel:
Heffner Atilla Keresztes - 2012
Hozzászólások