16 hét - Fordítás

“„Egyértelmű”: Cipruson túl sok haláleset a COVID-oltás bevezetéséhez kötődik.
Cipruson 2021 végén és 2022 elején jelentősen megnőtt a minden okból eredő halálozás a COVID-19 vakcinák bevezetését követően – állapította meg a Journal of Community Medicine and Public Health című szaklapban lektorált tanulmány.”

írta: Brenda Baletti, Ph.D.
2024. MÁJUS 29.

“Cipruson 2021 végén és 2022 elején „jelentős, statisztikailag szignifikáns” növekedés volt tapasztalható a halálozás minden okból kifolyólag a COVID-19 vakcinák bevezetését követően – jelentette a múlt héten a TrialSite News.

A ciprusi, a Liverpooli Egyetem és a Harvard Egyetem kutatói azt találták, hogy 2021 harmadik és negyedik negyedévében a halálozások száma 34,1%-kal, illetve 11,8%-kal nőtt a szigetországban. 2022 első negyedévében az összes halálozás 30,7%-kal nőtt.

Ciprus 2020 decemberében kezdte meg a COVID-19 elleni vakcina bevezetését, de a havi oltási arányok csúcspontja 2021 májusában és 2021 decemberében következett be, és ezt követte a halálozási arány ugrásszerű növekedése.

„Arra a következtetésre jutottunk, hogy Cipruson példátlan mértékű a túlzott halálozás” – írták a kutatók. "Eredményeink komoly aggályokat vetnek fel az oltási kampány és más okok halálozási potenciális hatásait illetően."

A szerzők eredményeiket a Journal of Community Medicine and Public Health című folyóiratban tették közzé. https://www.gavinpublishers.co....m/article/view/exces Az általuk azonosított összefüggés alapján azt mondták: „ a halálozások ilyen jelentős többletszámának részletes ok-specifikus vizsgálata indokolt, hogy feltárjuk azokat a lehetséges tényezőket, amelyek a népesség halálozásának aggályos és megmagyarázhatatlan növekedéséhez vezethetnek”.

A kutatók a ciprusi egészségügyi minisztérium által az Európai Statisztikai Hivatalnak vagy az Eurostatnak küldött 2016-2022 közötti mortalitási adatokat elemezték . Elemezték továbbá a COVID-19 elleni oltásokról és a kapcsolódó halálesetekről a járvány során az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ által összegyűjtött heti adatokat.

Ezen adatok felhasználásával korcsoportonként meghatározták az átlagos halálozási arányokat és a többlethalálozási arányokat az idő múlásával, a COVID-19 miatt bejelentett halálozásokat és a Cipruson beadott összes COVID-19 vakcina számát.

Összehasonlították a többlethalálozást a COVID-19 világjárvány előtt és alatt, és megvizsgálták, hogy ezek a számok hogyan kapcsolódnak az oltóanyag bevezetéséhez.

Denis Rancourt, Ph.D. , a minden ok miatti halálozás kutatója és a kanadai Ottawai Egyetem volt fizikaprofesszora, aki nem vett részt a vizsgálatban, a The Defendernek nyilatkozott :

„Egyértelműen időbeli összefüggés van a vakcinák és a túlzott, minden ok miatti halálozás között. Ez az asszociáció robusztus, egyértelmű, magában az adatokban van.”

Rancourt tudóscsoportja, a kanadai székhelyű Correlation Research in the Public Interest kutatócsoportja https://correlation-canada.org/ több olyan tanulmányt is végzett, amelyek szoros összefüggést találtak az oltóanyagok bevezetése és a túlzott halálozás között.

Elmondta, hogy a ciprusi tanulmányban közölt halálozási arányok és a vakcinával való összefüggés hasonló ahhoz, amit csapata saját, Ciprusra vonatkozó elemzésében talált, amely egy még nem publikált nagyobb tanulmány része.

Azonban, hogy megerősítse, mi okozta a haláleseteket, Rancourt azt mondta: „Mélyebbre kell ásni, ahogy a szerzők helyesen mutatják, hogy megtudjuk, mi folyik itt valójában” – tette hozzá Rancourt.

Adatok a többlethalálozásról Cipruson

Az epidemiológusok a minden okból kifolyólag bekövetkezett halálozást – a minden okból bekövetkezett halálozások teljes számának mérőszámát – egy adott populációra adott időkereten belül használják a legmegbízhatóbb adatként a halált okozó események kimutatására és jellemzésére, valamint a halálozások populációszintű hatásának értékelésére. bármilyen ok.

A többlethalálozás vagy többlethalandóság a válság során bekövetkezett bármilyen okból bekövetkezett halálozások számát jelenti, meghaladja a „normális” körülmények között várható mértéket.

A többlethalálozás a COVID-19 világjárvány halálozásra gyakorolt ​​hatásának „átfogóbb mérőszáma”, mint a megerősített COVID-19-halálozások száma, mivel más okokból, például oltásokból, kezelési protokollokból vagy egyéb olyan tényezőkből eredő halálozásokat rögzíti, amelyek az „összességében” tulajdoníthatók. COVID-19 válság” – írták a szerzők.

„A COVID-19 halálozási adatai köztudottan nem megbízhatóak” – értett egyet Rancourt.

A kutatások azt is mutatják, hogy a Cipruson azonosított trendek összhangban vannak a tágabb regionális és globális trendekkel – mondták a szerzők. A szerzők azt írták, hogy a többlethalálozás 2020-ban az EU-ban nőtt, és 2023-ig folytatódott, bár változó ütemben.

Megjegyezték, Ciprus volt az egyik legmagasabb többlethalálozási arányú EU-tagállam – 2022-ben itt volt a legmagasabb többlethalandóság Európában, elérte a 26,4%-ot.

Ez összhangban volt a világszerte tapasztalt eredményekkel. Egy tanulmány például azt találta, hogy az Egyesült Államokban jelentős többlethalálozás tapasztalható a járvány idején. A szerzők korábban publikált kutatása pedig azt mutatta, hogy 2021-ben jelentősen megnőtt a halálozás Cipruson 2020-hoz képest, még akkor is, ha nem vesszük figyelembe a COVID-19 által okozott haláleseteket. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35607558/

Jelenlegi tanulmányukhoz a szerzők a 2016-2019-es világjárvány előtti adatok alapján kiszámították az átlagos halálozási arányt, és felmérték, hogy a mortalitás hogyan tért el ettől a szinttől. 2020 előtt nagyon kevés többlethalandóságot találtak.

Megállapításaikat táblázatok és grafikonok sorozatában mutatták be.

Ciprus 904 705 fős lakossága között két csúcsot találtak az oltások terén. 2021 májusában, amikor az első csúcs következett be, a lakosság 42%-a beoltotta magát. 2021 decemberében a második csúcson a lakosság 71%-a részesült védőoltásban. Azt találták, hogy minden oltási csúcs után magasabb volt a többlethalálozás aránya, ami a második csúcs után súlyosabb volt.

Azt is megjegyezték, hogy a többlethalálozás alacsony maradt a ciprusi COVID-19 világjárvány kezdete és az oltási kampány kezdete közötti időszakban, és csak az oltás bevezetése után kezdett jelentősen emelkedni.

2021 és 2022 között összesen körülbelül 3000 többlethalálozás történt.

„Hallatlan” a magas halálozási arány nyáron

Rancourt szerint volt néhány érdekes dolog az adatokban, amelyeket a szerzők nem emeltek ki. Cipruson jellemzően magasabb a halálozási arány télen és alacsony nyáron – mondta.

– Hallatlan, hogy nyáron magas a halálozási arány. De 2021-ben, közvetlenül az oltás első hulláma után, miután nagyszámú vakcina adagot adtak be, nagyon nagy nyári csúcs volt a túlzott halálozásban.”

Aztán tavasszal és nyáron újabb csúcs volt, a 2022-es téli oltást követően.

Tanulmányukban a kutatók ismét azt találták, hogy ha kizárták a COVID-19 okozta halálozások számát, a minden ok miatti halálozás továbbra is növekedett. Ez a megállapítás összhangban van más tanulmányokkal is, számoltak be a szerzők. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34190045/

A szerzők elmondták, hogy vizsgálatukat korlátozta, hogy képtelenek feltárni, mi okozta a dokumentált túlzott halálozást. Azt hibáztatták, hogy nem fértek hozzá a részletes halotti anyakönyvi kivonatokhoz, amelyeket nem tettek hozzáférhetővé a kutatók számára.

"Felszólítjuk a hivatalos hatóságokat, hogy osszák meg a megfelelő halotti anyakönyvi kivonatokból származó diagnózisokkal és halálokokkal kapcsolatos információkat annak érdekében, hogy tovább tárják a zavaró megnövekedett halálozási leletek mögöttes okokat" - írták.

Megfigyeltek több olyan problémát, amelyet a meglévő irodalomban azonosítottak, amelyek hipotéziseket fogalmaznak meg a minden okból kifolyólag bekövetkező halálozás növekedésének okairól, és kiemelik „az aggodalmakat, hogy az oltási kampány hozzájárulhatott ehhez a világszerte megfigyelt túlzott halálozáshoz”.

Számos kutató talált összefüggést a vakcinatételek toxicitása és a nemkívánatos események között. Rancourt és csapata egy 17 országban végzett tanulmányban az oltás bevezetését a minden okból bekövetkezett halálozás példátlan csúcsaihoz kötötte. https://onlinelibrary.wiley.co....m/doi/10.1111/eci.13

Rancourt elmondta, hogy jelenleg 125 ország – köztük Ciprus – vizsgálatát fejezik be, és az ország elemzése a jelenlegi tanulmányhoz hasonló eredményeket hozott.

A tanulmány szerzői azt is megjegyezték, hogy a világjárvány idején az egészségügyi rendszerre nehezedő nyomás aláásta az ellátáshoz való hozzáférést és az ellátás minőségét, növelve a halálozást. Azt is megjegyezték, hogy a bezárások súlyos egészségügyi hatásokat dokumentáltak, beleértve a megnövekedett halálozást is.

Rancourt szerint munkája bebizonyította, hogy a világjárványra adott válaszlépésekkel kapcsolatos különféle gyakorlatokból eredő, minden okból kifolyólag bekövetkező halálozásnak számos oka lehet, beleértve a vakcinázást és a különböző COVID-19 kezelési protokollok alkalmazását , vagy a bezárások és az elszigeteltség okozta pszichés stresszt.

A törékeny, idős és egyébként beteg emberek azonban következetesen a legkiszolgáltatottabbak voltak a halállal szemben.”

Forrás: https://childrenshealthdefense.....org/defender/excess