18 hét

Egy régi indián legenda szerint egy napon nagy tűz ütött ki az erdőben. Az összes állat rémülten menekült minden irányba, mert nagyon heves tűz volt. Hirtelen a jaguár meglátott egy kolibrit elhaladni a feje fölött, de az éppen az ellenkező irányba repült.
A kolibri a tűz felé repült!
Bármi is történt, nem hagyta abba. Pillanatokkal később a jaguár ismét látta elhaladni, ezúttal ugyanabba az irányba, anerre a jaguár sétált. Addig figyelte ezt a jövés-menést, amíg elhatározta, hogy megkérdezi a madarat, mert számára ez nagyon bizarr viselkedésnek tűnt.
– Mit csinálsz, kolibri? kérdezte.
„A tóhoz megyek – válaszolta –, vizet veszek a csőrömmel, és a tűzre dobom, hogy eloltassam."
A jaguár nevetett. 'Őrült vagy? Tényleg azt hiszed, hogy egyedül is el tudod oltani azt a nagy tüzet a nagyon kicsi csőröddel?
– Nem – mondta a kolibri –, tudom, hogy nem tehetem. De az erdő az otthonom. Ez táplál engem, menedéket nyújt nekem és a családomnak. Nagyon hálás vagyok ezért. És virágainak beporzásával segítem az erdő növekedését. Én a része vagyok, és az erdő a részem.
Tudom, hogy nem tudom eloltani a tüzet, de meg kell tennem a részem.
Ebben a pillanatban az erdei szellemeket, akik a kolibrit hallgatták, meghatotta a madár és az erdő iránti ragaszkodása, csodával határos módon özönvízszerű felhőszakadást küldtek, ami véget vetett a nagy tűznek.
Az indián nagymamák időnként elmesélték ezt a történetet unokáiknak, majd így fejezték be: "Szeretnél csodákat vonzani az életedbe? Tedd bele a te dolgod."
~ismeretlen szerző

Nem az a felelősséged, hogy megmentsd a világot, vagy minden problémára megoldást találj – hanem az, hogy az univerzum sajátos személyes szegletével foglalkozz. Hogy értem ezt?
Szeresd önmagad, gondozd a tested, lelked. Fordulj figyelemmel, és hálatelt szívvel az emberekhez és közvetlen környezetedhez akik körül vesznek. Gondoskodj róluk tiszta szívből, figyelj rájuk tiszta szívvel. Ahogy mindenki ezt teszi, a világ megmenti önmagát!
~Lia

#mese #meseljunkmindennap #szívvel #lélekkel #élettel #maradjmozgásban #zenitdance #bízni #hinni #longestjourney #kapcsolódjújra #heartfulness

image