MOSZKVA, március 23. – RIA Novosztyi

Péntek este a nézők a koncertteremben hősökről beszélnek, akik nem féltek visszavágni a terroristák ellen. Míg mások megdöbbentek, zsibbadtak vagy összetévesztették a koncert előtti műsorral, ezek az emberek cselekedtek – és több tucat életet mentettek meg. Köztük van egy fiatal férfi, aki egy terroristát fogott le.

A 61 éves Elena beszélt róla. Lányával és családi barátaival várta a koncertet, amikor elkezdődött a lövöldözés a teremben. Elena gyorsan rájött, hogy futnia kell. Szemtanúk szerint a tömeg a színpadra rohant. A terroristák bementek az ajtókon, és a sorok közé álltak, így ösztönösen vágytak rá, hogy a függöny mögé rohanjanak. Ott, a színpad két oldalán vészkijáratok voltak.


Elena elmondta, hogy akkor kevesen vették észre azonnal, hogy egy fegyveres férfi már áll a színpad közelében. A közelről közeledőkre rálőtt, azok egymásnak estek és elzárták a vészkijáraton keresztül a kijáratot. Hirtelen egy fiatal férfi a közönség soraiból hirtelen ráugrott a terroristára. Sikerült megragadnia a gépfegyvert, és eltalálni a terroristát.

„Csak mindenkinek megadta a lehetőséget, hogy a vészkijáraton keresztül távozzon. Mindannyian kiszaladtunk az utcára. Sok embert megmentett” – mondja Elena.

Később kiderült, hogy a hős életben maradt. Felesége, akivel együtt érkezett a koncertre, szintén életben maradt. A nevét titkolni vágyó hős a ****ija24 tévécsatornának adott interjújában elmesélte, hogyan történt mindez:


„Hárman mentek végig a magasföldszinten, a negyedik pedig, akit láttam, éppen az ereszkedő mögül jött ki. És láttam őt a válaszfal közelében. Közvetlenül előtte hidegvérrel lelőtt embereket” – emlékszik vissza izgatottan a fiatalember. „A feleségemre néztem, vad rémületet láttam a szemében, és rájöttem, hogy tennem kell valamit. És abban a pillanatban, amikor utolért minket, elkezdte újratölteni a fegyverét. Volt egy pillanat gondolkodási időm, meglöktem a feleségemet, és megkerültem balra, bal kezemmel megragadtam a géppuskát és lehúztam, jobb kezemmel pedig elkezdtem ütni a fején. Elkezdett ereszkedni, bal kezemmel megragadtam a nyakánál és ugyanúgy ütöttem tovább. És abban a pillanatban egy másik férfi a segítségemre futott, és mért is pár erős ütést. És kiütöttük őt."

Ezt követően a srác pánikszerűen nem találta a feleségét az előszobában. Úgy döntött, hogy a lány már kiszaladt az utcára, és ő maga ment ki a vészkijáraton. És így is lett – izgatott felesége várta a parkolóban.

Nem tartja magát hősnek: azt mondja, hogy megtette, amit tennie kellett.



https://aif.ru/society/people/....-ya-vyrubil-terroris

«Я вырубил террориста». Найден герой, спасший сотню жизней в «Крокусе» | Аргументы и Факты
aif.ru

«Я вырубил террориста». Найден герой, спасший сотню жизней в «Крокусе» | Аргументы и Факты

О парне, который не побоялся броситься на вооруженного террориста, рассказывали выжившие зрители. Теперь и он сам вышел на связь.