MAJOMHÍMLŐ, BAROMFI-INFLUENZA UTÁN - "PAPAGÁJLÁZ" !
Ez az új "hirtelen és váratlan MUMUS", ami természetesen a galambok és egyéb szárnyasok GUANO -por bacijának belélegzéséből fakad! / Természetesen szó sincs a genetikai koktélokban megtalálható baci és vírus-szekvenciákról! Ezt csak a **** konteósok állítják... /

Fiatalok körében állítólag "termékenységi problémát" okoz /gyerekeknél?/, s természetesen tüdőgyulladásos és szíves tűneteket, izületi bajokat, halált az idősebbeknél. Gondolom hamarosan lesz rá vakcina is és a HÁZI szárnyasokat is le lehet ölni, államilag, szervezetten ország-szerte, nehogy valakinek lehessen normális házi tojása, hústerméke, megélhetése, kajája...
Természetesen az IVERMECTIN megint nincs megemlítve a lehetséges és legjobb ellenszerként...
***
A HÍR /forrás: ATV/:
Több európai ország után nemrég Magyarországon is megjelent a "papagájláz", ami akár halállal is végződhet.
Az Egészségügyi Világszervezet közleménye szerint Európa-szerte felütötte a fejét az emberekre is veszélyes papagájláz. A psittacosis néven is ismert bakteriális fertőzés csak idén 5 ember életét követelte.
Dr. Rusvai Miklós virológus a Borsnak elmondta a legfontosabb tudnivalókat a súlyos betegséggel kapcsolatban. Kiemelte, a fertőzés egy a Chlamydia családba tartozó baktérium okozza, ami nemcsak a szárnyasokban jelenhet meg, hanem az emlősöket, így akár az embereket is meg tudja támadni. Hozzátette, a betegség már évek óta jelen van az öreg kontinensen, azondban Magyarországon eddig nem okozott komolyabb problémákat.
"Ez egy régóta ismert kórokozó, ami cseppfertőzéssel terjed"
- mondta a szakember, aki elárulta azt is hogy idehaza a városi galambok és a díszmadarak terjeszthetik, extrémebb esetekben pedig az emlősökben is megjelenhet.
A virológus ismertette azt is, hogy leginkább azok vannak kitéve a fertőzésnek, akik madarakkal foglalkoznak, ám azoknak is érdemes elővigyázatosnak lenniük, aki mostanában kezdenek bele a padlás nagytakarításába. Mint mondta, korábban a kéményseprők kezdték el terjeszteni a fertőzést, akik munka közben állati tetemekkel, szárnyasok ürülékével és madártollakkal szennyezett levegőt lélegeztek be.
A kórokozó által terjesztett betegség mortalitása igen alacsony, azonban az idősebb generáció tagjaira, és a legyengült immunrendszerrel rendelkező emberek számára extrém esetben valóban halálos fenyegetést is jelenthet.
"A betegek ilyenkor a tüdőgyulladás súlyos következményeibe halnak bele, de okozhat ízületi gyulladást is, a fiatalok körében pedig termékenységi problémákat idézhet elő"
- hangsúlyozta Rusvai, aki megjegyezte azt is, hogy a betegséget antibiotikummal lehet kezelni, de a szervezet nem minden esetben reagál rá, így nehéz gyógyítani.
***
RUSVAI MÁGUS végül kihangsúlyozta azt is, hogy szerinte a 21. században ez a betegség már nem jelenthet nagy kockázatot.
/ Halottunk már tőle ilyesmit, aztán 3 évig szenvedtük /

image