33 hét

"Két lehetőségünk marad: maradni és meghalni, vagy felmászni a határfalakra Egyiptomba" - Izrael még a palesztinok utolsó menedékét is bombázza
SZŐKE MÁRIA MAGDOLNA 2024. FEBRUAR 2.

Folytatódik a village előtt végrehajtott palesztin népirtás. Az izraeli erők pénteken ismét bombázták a Gázai övezet déli peremén található utolsó menedékhely határát, ahol a határkerítésnél több százezrével sorakozó kitelepített emberek azt mondták, tartanak egy újabb támadástól, és nincs hová menekülniük.
Gáza 2,3 millió lakosának több mint fele hajléktalan maradt, és Rafahban vannak.

Az elmúlt napokban további tízezrek érkeztek kisgyerekeket cipelve, holmijaikkal a hátukon , mivel az izraeli haderők a múlt héten megindították a háború egyik legnagyobb támadását Khan Junisz, a Rafahtól északra fekvő fő déli város elfoglalására.

Ha az izraeli tankok továbbra is támadnak, "két lehetőségünk marad: maradni és meghalni, vagy felmászni a határfalakra Egyiptomba " - mondta Emad, az 55 éves üzletember és hatgyermekes apa, akit egy híralkalmazáson keresztül kerestek meg. mobiltelefon.

"Gáza lakosságának nagy része Rafahban él. Ha jönnek a tankok, olyan mészárlás lesz, mint még soha nem volt ebben a háborúban."

Yoav Gallant izraeli védelmi miniszter csütörtökön este közölte, hogy a csapatok most Rafah felé vonulnak, amely a Khan Younistól északra fekvő Deir al-Balah mellett az utolsó megmaradt területek közé tartozik, amelyeket közel négy hónapja tartó támadás során nem foglaltak el.

"Küldetéseinket Khan Younisban hajtjuk végre, és elérjük Rafah-t is, és felszámoljuk a minket fenyegető terrorista elemeket" - mondta Gallant közleményében.

Mivel Gáza az egyetlen olyan része, ahol korlátozott mennyiségű élelmiszer és orvosi segély érhető el a határon át, Rafah és Khan Younis szomszédos területei a téli sárba tapadt, rögtönzött sátrak valóságos hangyabolyává váltak.

A kedvezőtlen időjárás is megnehezíti a menekültek életét a sátortáborokban.

"Mit tegyünk? Nagy nyomorúságban élünk, háborúban, éhínségben és most esőben " - mondta Um Badri, egy Gázavárosból kitelepített ötgyermekes anya, aki jelenleg egy sátorban lakik Khan Younisban, akit telefonos chaten értek el a sajtó munkatársai.

"Régebben vártuk a telet, hogy élvezhessük az esőt a házunk erkélyéről. Most a házunk eltűnt, és az esővíz elöntötte a sátrat, amibe meghúzódunk."

TISZTELT OLVASÓK! Segítsék tényfeltáró munkámat! Ne hagyjanak cserbe bennünket!

A Modern Apokrifek oknyomozói oldalnak szüksége van Önre, segítsen minket akármilyen kis összeggel! Vagy fizessen elő a Substack előfizetéses módján az oldalra.

Támogatási lehetőségek:

Szőke Mária Magdolna

Romania

BCR, RO26RNCB0318078127860001

SWIFT: RNCB ROBU
Szőke Mária Magdolna - Modern Apokrif

image