A MESTERSÉGES INTELLIGENCIA KÁPRÁZAT- VILÁGA???

Fehér Tamás írása / FACE / Figyelem! A nyugalom megzavarására alkalmas nagyon jó írás, lényeges, hogy a fotók HAMISAK!

Van ez a cukker kép Párizsról, az Eiffel-torony majdnem tövében felállított szalmabálákról. Kering 2 napja a neten ideodaide ... az igazán cuki és talán egy kicsit veszélyes sztori ebben az, hogy az emberi elme minden elé tárt látványt valóságnak képez le, majd a nem elemző, kritikus elme tulajdonosa személyisége felépített bástyái mögül kikandikálva úgy kommunikálja tovább, és vonja be embertársait is ebbe a nem létezőségbe, hogy abból egy idő után valóság lesz/lehet, mégpedig úgy, hogy a morfogenetikai mezőt megtöltik ezekkel az ostobaságokkal, amik kihatással lesznek az életedre, ha nem vagy eléggé résen. Öröm onnan kipucolni a soxart.

Végtelen hálójukat kivetve kúsznak tudatod alá a "de hát ez is lehetne, mert ilyen a világ most" hangadók további félemlítő mondatai, és egy idő után csodálkozol, hogy anyád retteg, és hiába magyarázod neki, hogy nem ez a valóság, hanem a rakott krumpli és a csemege uborka, amit eléd tesz, ő nem tágít. És fél. És képzetei lesznek. És rettegve retteg, és már mindenki gyanús. Még te is, mert le akarod beszélni arról a "látott-hallott igazságról", ami az interneten van, amit a frászbúk dob elé, ami a tévékettőn roncsolja az egész emberi lényét.

Eszembe jut a 2020-ban kezdődő őrület Olaszországot bemutató hamis híreinek özöne a halottakról, ami folytatódott a "vírus mindenkit megöl, aki nem oltakozik" hazug politikai rémképével, a kényszerítésekkel, az indokolatlan lezárásokkal, az emberi méltóság megnyomorításával. Az a mindenki bőre alá beágyazott hamisság valósággá kreálása is éppen ilyen elénk tárt "igazságokkal" indultak. Be is dőltek milliónyian.
Szóval, a mesterséges intelligenciával generált, egyébként tutti, 100%-ig valóságnak tűnő megjelenések a nem kritikus elme elé kerülve ezért veszélyesek.

Az alábbi párizsi sorozatot egy élő ember, de az AI segítségével generálta a Midjourney-n. Az alkotó ezt írja a képei mellé: A fenti fotókhoz kapcsolódó » álhírek « elkerülése érdekében kérjük, a megosztáskor jelezze, hogy ezek nem valódiak, hanem MI által generált képek.
Jó étvágyat az ebédhez!
Nálatok mi van, rántott csirke?

image