35 hét - Fordítás

"Eltolódó ingerküszöb" szindróma
Egy ideje visszatértünk a "normális" kerékvágásba, nincsenek lezárások, általános kötelező maszkhasználat, "védettségi igazolvány" és mindenki szabad mint a madár..
De igazából 2020-ban történtek látványosan felgyorsították társadalmunk átalakítását, az úgynevezett Új Világrendet ("új normált".
Az egész világunk "eltolódó ingerküszöb" szindrómában szenved. Angolul a Shifting Baseline Syndrome (SBS) nem valódi egészségügyi állapot, hanem egy jelenséget ír le, amikor az emberek idővel megváltoztatják a normálisnak tekintett észleléseiket és elfogadják mint "új normált".
Sokan elfelejtik mi volt régen és mivel lassan alakulnak át a dolgok azt sem veszik észre, hogy ami van már nemhogy nem normális, hanem egyenesen pusztító.
A múltbeli információk és tapasztalatok hiányában minden új generáció tagjai normálisnak fogadják el azt a helyzetet amelyben felnevelkedtek.
A kifejezés eredetileg környezetvédelmi területen terjedt el de szociális, technológiai, gazdasági és egészségügyi szinteken is megfigyelhető az "eltolódás" ami régóta zajlik.
A környezetvédelemért a legtöbbet a világunkat uraló, profitéhes multicégek nagyhatalmú főrészvényesei (pl. Blackrock, Vanguard) tehetnének, de igazából letojják, hogy még nagyobb globális befolyásra tegyenek szert. Elhitetik, hogy megmentheted a Földet ha "CO2 semleges" vagy és nem eszel húst, de ŐK nem képesek olyan lépéseket tenni, amivel alacsonyabb profitjuk, életszínvonaluk lenne, viszont valóban valós változásokat érnének el.
Hogy csak egy apró példát említsek régen voltak visszaváltós üveg palackok (amikből mellesleg nem is oldódtak ki káros anyagok), de ugye macerás, többlet költséget jelent nekik, ehelyett igyál BPA adalékos műanyag flakonokból amik sok szempontból károsak és csak 8-10%-ban lehet újrahasznosítani, leginkább 1x (a mikro műanyagokat meg megesszük, ami mindenféle egészségkárosodást okozhat).
Elhitetik, hogy sokan vagyunk a bolygón és mi vagyunk az okai a felmelegedésnek, ezért ne is szaporodjunk. Az LMBTQ+ propaganda soha nem látott méreteket öltött a médiában és filmjeikben, előtérbe kerültek a transgender és nemátalakító ideológiák. Senkit nem érdekel miért csökken a férfiak tesztoszteron szintje évtizedek óta, sőt véletlenül pont kapóra is jön a népesség szabályozáshoz.
Az USA és EU vezetők által erőltetett migráció, bevándorlás politika soha nem látott méreteket öltött egész Európában és USA-ban is. Különböző vallású, szociális viselkedésű emberek özönlenek be, már nagyon nem normális mértékben. A nagyon más kultúra és vallási különbségek komolyabb belső konfliktusokat eredményezhetnek a jövőben.
A technológiai változások jelentősen felgyorsultak az elmúlt évtizedekben, sok előnyét élvezhetjük, de lassan elérkezünk ahhoz a ponthoz amikor vissza kell fizetnünk azt, amit feláldoztunk a kényelem oltárán. A robotika, az automatizáció és mesterséges intelligencia úgy gyűrűzik be az életünkbe, hogy észre sem vesszük, hogy mi már nem kellünk. A világunkat és a fejlődést irányító hatalom ezt már felismerte és az elmúlt 3 évben komoly lépéseket tettek az ügyben...
A gyorsuló pénzromlás és emelkedő energia árak miatt egyre nehezebb lesz fenntartani életszínvonalunkat, a rengeteg adó mellett külön karbonadókkal akarnak majd sújtani. A nyugati világban a népesség szabályozás már régóta folyik, és 3 vagy több gyereket már nagyon kevesen vállalnak.
Hamarosan az alapjövedelem és a CBDC bevezetésével megvalósulhat a régi szlogenük is "nem lesz semmid, de boldog leszel", kérdés meddig, nem hiszem, hogy évtizedekig akarnának "eltartani" bárkit is..
Jóstehetség politikusaink szerint a járványok korába léptünk, a WHO már előkészítette a terepet egy újabb pandémiához és oltás diktatúrához.
Állításuk szerint semmi sem gyógyíthat csak a gyógyszerek és megelőzésként csak az oltások és "génterápiák" jöhetnek szóba. Ugyanakkor egyre gyengébb az immunrendszerünk és egyre több a "rejtélyes" betegség, autoimmun folyamat. A filléres, évtizedek (sőt évszázadok) óta működő alternatív gyógymódokat lejáratták az általuk támogatott "szakemberek" és média segítségével.
Normális mindez ⁉️
Félreértés ne essék, a fejlődés jó lenne ha az az embert, mint egyént fejlesztené lelkileg, testileg egyaránt. De rossz irányba megyünk és az ilyen negatív átalakulások rávilágítanak arra, hogy jelentős és tudatos erőfeszítéseket kell tenni mit fogadunk el "új normál"-nak a jövőben.

image