Minusz 9 fokban megbeszélték a Föld túlmelegedési kérdését.

"Ahogy a 2024-es év kibontakozott, a globális elit elkezdett összegyűlni Davos festői városában az éves Világgazdasági Fórumra, amely a különböző szektorok befolyásos vezetőinek és gondolkodóinak összejövetele.
A 2024-es Davos előkészületei javában zajlottak, a rendezvényszervezők alaposan megtervezték a sürgős globális kihívások kezelését célzó panelbeszélgetéseket, workshopokat és hálózatépítési üléseket.
Az idei Világgazdasági Fórumon, amelynek témája a „Bízom újjáépítése”, több mint 60 állam- és kormányfő, valamint számos üzleti vezető vesz részt holnap Svájcban, az éves Világgazdasági Fórum alkalmából. A kiemelkedő résztvevők között van Isaac Herzog izraeli elnök és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök. Az alpesi síközpontban, Davosban olyan neves személyiségek gyűlnek össze, mint Antony Blinken amerikai külügyminiszter, Li Qiang kínai miniszterelnök, Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, Emmanuel Macron francia elnök, Antonio Guterres ENSZ-főtitkár és mások.

A mesterséges intelligencia gyors fejlődése a vita középpontjában áll, olyan neves résztvevőkkel, mint a Microsoft vezérigazgatója, Satya Nadella és Sam Altman, az OpenAI, a ChatGPT fejlesztője vezetője.

A hóval borított svájci Alpok lenyűgöző hátteret biztosítottak a fórumnak, szellemi szigor és természeti szépségű légkört teremtve. Jelenleg mínusz két Celsius-fok van a hőmérséklet, az előrejelzések szerint mínusz 9 fokra csökken.

A biztonsági intézkedéseket megerősítették, a svájci hatóságok szorosan együttműködtek a Világgazdasági Fórum szervezőivel, hogy biztosítsák minden résztvevő biztonságát.
A parlament legfeljebb 5000 fős katonai állományt szabott meg a davosi WEF 2024-re való bevetésének jóváhagyására.
A kiemelkedő látogatók kihívások elé állítják a rendőrséget és a hadsereget a WEF-en.
Ellenőrzőpontok, mesterlövészek, repülési tilalmi zónák és több tucat kilométernyi kerítés csak néhány az óvintézkedések közül, amelyek biztosítják a davosi előkelő vendégek biztonságát.