Elkezdődött az Izrael elleni per a Hágai Nemzetközi Bíróság előtt : Dél-Afrika képviselője szándékos népirtással vádolta meg Izraelt https://szmm.substack.com/p/el....kezdodott-az-izrael-

SZŐKE MÁRIA MAGDOLNA
2024. JAN. 11.
A Nemzetközi Bíróság most Hágában székel; Izraeli népirtás vádja
Izrael egész háborús narratívája nem más, mint szándékos és tervbe vett népirtás a gázai palesztinok ellen – jelentette ki Dél-Afrika képviselője a Hágai Nemzetközi Bíróság előtt, ahol ma megkezdődtek a meghallgatások annak a feljelentésnek a tárgyalására és kivizsgálására, mely szerint amely szerint Izrael azonnal véget kell vessen a gázai háborúnak, mivel az egyértelműen egy szándékos, kitervelt népirtás eszköze.
( ZÁRÓJELBEN - Megjegyzés: Amiért a magyarok ismét szégyenkezhetnek. A nyilvánvaló népirtás ellen a világ államai testületileg tiltakoznak, hét kivétellel, s ezek egyike Magyarország, ugyanis nyilvánvalóvá vált, hogy a budapesti kormány hűséges támogatója Benjamin Netanjahu tömeggyilkos akciójának.

Lehet, hogy egy kép erről: 2 ember
Fotó: Ahogy elkezdődött a gázai népirtás, a magyar államelnök Állítólag egyenesen Ausztráliából rohant Tel Avivba, hogy hódolatát és hűségesküjét megújítsa a tömeggyilkosoknak. A 10 000 legyilkolt palesztin gyermekről a nagy elnöknői propagandáéban egy árva szó sem esik azóta sem.

Ez az első olyan háború amikor a magyar kormánytagok hivatalos propagandájukban mindeddig egy árva szót sem ejtettek a legyilkolt palesztin civilekről. Még udvariasságból sem. )

Az izraeli háborús propagandát figyelve most már határozottan kiviláglik, hogy a propaganda hírekben sem tálalnak olyan valósan dokumentálható hadi cselekedeteket, támadásokat, ahol valóban fegyveres Hamász tagokkal csapnának össze. Annál több olyan dokumentumértékű bizonyíték van arra, hogy az Izraeli Haderők (IDF) a fegyvertelen civileket mészárolják. Október 7-e, azaz a konfliktus kirobbanása óta, közel 10 000 palesztin gyermeket öltek meg a gázai térségben. Mindezt a világ szeme láttára!


A Hamász október 7-i támadása nem igazolhatja, hogy Izrael megsértette a népirtásról szóló egyezményt – mondta Dél-Afrika képviselője az ENSZ-bíróság előtt.

„Semmilyen fegyveres támadás egy állam területe ellen, bármilyen súlyos is (…), nem igazolhatja az egyezmény megsértését ” – mondta Ronald Lamola dél-afrikai igazságügyi miniszter.

"A népirtási szándék bizonyítékai nemcsak lehangolóak, hanem elsöprőek és megdönthetetlenek is."

Dél-afrikai ügyvédek a hágai Nemzetközi Bíróság nyitómeghallgatásán azt mondták, hogy a legutóbbi gázai háború része a palesztinok Izrael általi elnyomásának, ami egy évtizede tart. Arra kérték a bírákat, hogy vezessenek be kötelező erejű előzetes rendelkezéseket Izraellel szemben, beleértve Izrael gázai hadjáratának azonnali leállítását.

"A népirtást soha nem jelentik be előre, de ez a bíróság előnyére válik az elmúlt 13 hét bizonyítékai, amelyek minden kétséget kizáróan azt a magatartásmintát és a hozzá kapcsolódó szándékot mutatják, amely ésszerű állításként igazolja a népirtási cselekményeket" - mondta Adilla Hashim dél-afrikai ügyvéd. A meghallgatáson a hágai emberjogi bírság ülésterme zsúfolásig megtelt.

"Semmi sem állíthatja meg a szenvedést, csak a bíróság végzése. A helyzet olyan, hogy a szakértők úgy vélik, hogy valószínűleg többen halnak meg éhezésben és betegségekben, mint a közvetlen katonai akciókban – mondta Adilla Hashim.”

Dél-Afrika ragaszkodott ahhoz, hogy Izrael előre megfontolt népirtást követ el.


„ A gázai pusztítás mértéke, a családi házak és a civilek megtámadása, a háború, amely valójában nem háború, hanem tömegmészárlás a palesztin gyermekek ellen, mind világossá teszik, hogy amit végrehajtanak az népirtás . A kifejezett szándék a palesztinok kipusztítása” – mondta Tebeka Ngukaitobi ügyvéd.

Izrael ügyvédei pénteken szólalnak fel a bíróságon.

A rendkívüli intézkedések meghozataláról szóló bírósági döntés egy hónapon belül várható. A Bíróság ezen időkereten belül nem fog dönteni Dél-Afrika felperes népirtással kapcsolatos állításainak megalapozottságáról.