A GOOGLE legújabb "agymenése", ma kaptam...

"Tisztelt Hirdetőnk!

A Google 2024 februárjában frissíti a nem helyénvaló tartalomra vonatkozó irányelveket. A módosítás célja a kényes események meghatározásának egyértelműbbé tétele.

A „kényes esemény” olyan előre nem látható esemény vagy fejlemény, amely jelentős kockázatot jelent a Google azon képességére nézve, hogy jó minőségű, releváns információkat tudjon biztosítani, elérhetővé tudja tenni az alapigazságokat, illetve csökkenteni tudja az érzéketlen vagy kizsákmányoló tartalmak mennyiségét a szembetűnő vagy a bevételszerzésre használt funkciókban. A kényes események során különféle lépésekkel tudjuk kezelni az említett kockázatokat.

Példák kényes eseményekre: jelentős társadalmi, kulturális vagy politikai hatással bíró események, például polgári veszélyhelyzetek, természeti katasztrófák, közegészségügyi veszélyhelyzetek, terrorizmussal összefüggő cselekedetek, politikai konfliktusok vagy tömeges erőszakkal járó cselekmények.

Példák általunk tiltott dolgokra (a felsorolás nem teljes):

• Olyan termékek vagy szolgáltatások, amelyek tagadják vagy jóváhagyják a kényes eseményt, illetve profitálnak belőle – ilyen lehet például a termékek vagy szolgáltatások túlárazása vagy az áruk mesterséges felhajtása, amely megakadályozza vagy korlátozza a létfontosságú termékekhez való hozzáférést; olyan termékek vagy szolgáltatások értékesítése, amelyek nem képesek kielégíteni a kényes esemény során jelentkező keresletet"

image