Lakota indianok ősi szokása
Minden év december 15-én az emberek összegyűlnek a Sitting Bull Camp-ben, Bullhead közelében, Dél-Dakotában, hogy közel háromszáz mérföldre lovagoljanak a Wounded Knee mészárlás helyszínére. A túrát Oomaka Tokatakiya (Jövő nemzedékek) Ride-nek hívják, és a lovasok többsége három lakota (sziú) rezervátumból származik: Standing Rock, Cheyenne River és Pine Ridge. Mások egészen Németországból és Csehországból érkeznek. Két hét alatt átkelnek folyókon és farmokon, átkelnek egy jelentős államközi úton, és megérkeznek Wounded Knee-be az 1890-ben több mint 300 emberéletet követelő mészárlás évfordulóján.

A Future Generations Ride az 1986 és 1990 között futó Big Foot Memorial Ride hajtása. Az eredeti túra december 22-én indult, és Big Foot (a Miniconjou Lakota vezetője a Cheyenne-folyó rezervátumból) és az útvonalat követte nyomon. népe, ahogy a 7. kálvária üldözte őket, a Bridger melletti táborukból oda, ahol körülvették és megölték a Wounded Knee Creek közelében. Ma a lovaglás Sitting Bull Camp-ben kezdődik, Bull Head közelében, Sitting Bull halálának évfordulója alkalmából, és követi néhány követője által megtett utat, hogy csatlakozzon a Big Foothoz. Az út ezután a Big Foot nyomvonalán folytatódik.

A sikerélmény és a bajtársiasság, amelyet a lovaglás táplál, nagyban hozzájárul a generációk óta megszállt vidékeken való élet fájdalmának gyógyításához. Ötven százalék feletti szegénységi rátával és hetven feletti munkanélküliségi rátával következetesen ezek a legszegényebb közösségek az Egyesült Államokban. Ez egy olyan hely, amely kevés okot ad az embereknek a reményre, és az utazás az ellene való küzdelem.

A rezervátumból származó domináns, elkeserítő képekkel ellentétben ez a mű a lakoták önerő-erősítésére irányuló törekvéseire koncentrál. Noha a lovaglás sok tekintetben tiszteleg Sitting Bull, Big Foot és azok előtt, akik a Wounded Knee-nél vesztették életüket, ennek az útnak az a célja, hogy a fiatalok vezetői tulajdonságait erősítse. Útközben a lovasok megtapasztalják azt, amit őseik elviseltek, megtestesítve szellemi, lelki és fizikai emlékezést. A hideggel – akár -20°F-ig tartóztatva ezek a gyerekek, akik közül néhányan alig jutottak pubertásba, akár 35 mérföldet is megtesznek egy nap.