A Vatikán állásfoglalása: súlyos bűn szabadkőművesnek lenni!
MAGYAR JELEN 2023. NOVEMBER 16

A katolikus hívek számára tiltott az aktív szabadkőműves tagság – közölte a Reuters a Vatikán doktrinális hivatalára utalva. A Szentszék megerősítette, hogy katolikus hívők nem lehetnek szabadkőművesek. A Reuters hírügynökség kiemelte: a római katolikus egyház régóta ellenségesen tekint a titkos társaságra.

A vatikáni Hittani Kongregáció szerdán megjelent dokumentumában „összeegyeztethetetlennek” nevezték az katolikus egyház tanításait a titkos társaság alapelveivel.

Az indoklásban felidéztek egy 1983-as nyilatkozatot, amely szerint a római katolikus vallásúaknak tilos aktív szabadkőműves tagságot vállalniuk. A XVI. Benedek pápa által jóváhagyott rendelkezés szerint a tagsággal súlyos bűnt követnek el a katolikus hívők, emellett szentáldozásban sem részesülhetnek.

A Ferenc pápa által ellenjegyzett levélben egy Fülöp-szigeteki püspök kérdésére válaszoltak. Julito Cortes aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy egyházmegyéjében egyre több szabadkőműves hívő van.

A Vatikán döntéséről a Fidesz propagandaoldala, az Index is beszámolt, meghamisítva annak hátterét. Kiemelték: „Egyes összeesküvés-elméletek szerint időnként ez a mozgalom befolyásolja a világ legfontosabb történéseit.”

Link:

https://magyarjelen.hu/a-vatik....an-allasfoglalasa-su

image